© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Made bij The Bridge
Gewone risotto:
Menigeen doet moeilijk over risotto, ik weet niet of ik het goed doe, of het echt Italiaans
is of wat anderen er ook van willen zeggen, ik vind het lekker zoals ik het doe.
En niet te vergeten het is niet zo moeilijk.
Lekker met een kip cordon blue en courgette/maïs koekjes
Risotto:
400 risotto rijst
1 liter bouillon
2 dl liter witte wijn
3 sjalotjes of 1 grote ui gesnipperd
3 teentjes knoflook gesnipperd
peper en zout
200 geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
50 boter
olie in de pan en verhitten.
de gesnipperde ui en knoflook erbij.
Als de uien glazig kijken de rijst erbij.
2 á 3 minuten de rijst de olie op laten nemen.
helt van de witte wijn erbij doen en laten koken.
Als het vocht bijna verdampt is de rest van de wijn erbij.
Op dezelfde manier ook de bouillon, iedere keer als het vocht bijna verdampt is weer een
dl erbij.
En niet roeren erin, af en toe wat schudden met de pan maar er niet in roeren, met een
spatel de rijst van de rand van de pan afvegen mag nog net.
Doe het allemaal op rustig vuur, geen haast hebben, geef de rijst de kans om lekker al
het vocht op te nemen.
Dan de risotto op smaak brengen, hou het flauw wat er gaat ook nog kaas in.
doe de boter erbij en dan ook de geraspte kaas er voorzichtig doorroeren en de smaak
checken.
Courgette/ maïs koekjes:
1 courgetten julienne gesneden(dunne reepjes)
1 klein blikje maïs (165 uitgelekt)
1 teentje knoflook gesnipperd
een mespunt kerriepoeder
een mespunt paprikapoeder
peper en zout
75 zelfrijzend bakmeel
1 ei
de maïs pureren.
dan alles door elkaar doen tot een dik soort beslag.
boter of olie in een koekepan verhitten en met een lepel koekjes beslag in de pan doen
en rustig bakken tot ze gaar zijn.